UNIEK IN NEDERLAND!!

Gepubliceerd op 02 March 2017

/static/image/287/10/Foto%20koelcel%20Viessmann.jpg

Vink Koeltechniek bouwt koelcel op het milieuvriendelijke propaan

Er wordt hard gewerkt aan de reducering van koudemiddelen op basis van fluorkoolwaterstof (HFK’s of F-gassen). Deze koudemiddelen worden toegepast in koel- en vriesinstallaties. Er worden nu veel alternatieve koudemiddelen toegepast met een kleiner impact op het milieu, maar deze middelen zijn GEEN definitieve oplossing en zullen op termijn ook worden verboden. Natuurlijke koudemiddelen zijn de plaatsvervangers maar die hebben enkele technische uitdagingen en risico’s. Propaan is een beproefd koudemiddel en wordt steeds vaker toegepast in huishoudelijke toepassingen. Het draagt niet bij aan het broeikaseffect en heeft een zeer lage GWP van 3! Door een laag energiegebruik en lage operationele kosten is de terugverdientijd bovendien ook nog eens kort. Vink Koeltechniek heeft nu een koelinstallatie ontworpen die het gebruik van Propaan (R290) nu ook, veilig, mogelijk maakt in de commerciële koelcellen.

 

Vink Koeltechniek werkt al jaren met het topmerk in koeltechniek Viessmann. Viessmann is een koelcel van degelijke Duitse kwaliteit met superieure hygiënische eigenschappen en een hoog gebruikerscomfort.

 

Onlangs heeft Vink Koeltechniek haar eerste Viessmann koelcel op propaan in werking gesteld bij Nevel Artisan Ales in Nijmegen. Nevel is een brouwerij van Nederlandse bieren en heeft als standpunt zo milieuvriendelijk mogelijk te opereren met het liefst lokale en/of organische ingrediënten. Een milieuvriendelijke koelinstallatie draagt hier wezenlijk aan bij. Op dit moment is het alleen nog mogelijk propaan toe te passen in relatief kleine koelcellen maar Vink Koeltechniek werkt er hard aan ook grote koelcellen goed op propaan te laten draaien, zodat in de nabije toekomst een nog grotere klantenkring bediend kan worden.

Terug naar het overzicht