Afkoelen en invriezen

Afkoelen en invriezen

Expert in snelvriezen en snelkoelen

Koelcellen, vriescellen en chillers

Bent u op zoek naar de beste manier om uw product zo snel mogelijk in te vriezen of af te koelen? Dit is essentieel voor de kwaliteit van het eindproduct. Vink levert koelcellen, vriescellen en chillers die het behoud van de kwaliteit van uw eindproduct garanderen.

Behoud van smaak en kwaliteit

Of het nu gaat om net geoogste groenten of om vers bereide soepen, snacks of maaltijden: Van belang is dat het product zo snel mogelijk wordt teruggekoeld zodat de samenstelling van het product op zijn best is en smaak en kwaliteit behouden blijven. 

Hygiëne en HACCP-eisen

De eisen met betrekking tot de verwerking van bederfelijke producten worden steeds strenger. Zowel op het gebied van koeltechniek als van HACCP en hygiëne. Richtlijnen van de overheid geven aan dat de temperatuur van voedsel binnen 90 minuten van +70ºC naar +3ºC moet dalen om op een veilige manier snel terug te koelen.

Expertise in koeltechniek

Vink Koeltechniek kent de eisen en vooral ook de mogelijkheden binnen de koel- en vriestechniek, en zet deze expertise in om de beste oplossing te vinden voor haar klanten. Neem contact op met Vink Koeltechniek voor de beste koeltechnische oplossing voor uw product.

De oplossing

Snelvriezer

Invriestechnologie is van belang voor het conserveren en verwerken van levensmiddelen. Een korte invriestijd geeft minder uitdroging en de structuur van het product blijft beter intact. Hoe sneller je invriest, hoe minder water vrij komt bij ontdooiing. Zo is het product na het ontdooien net zo vers als voorheen. Vink levert hoge kwaliteit snelvriezers.

Snelkoeler

Het snel terugkoelen van verse producten of vers bereide producten is nodig om de smaak en kwaliteit van het product te behouden en te voldoen aan de wettelijke richtlijnen voor voedselveiligheid. Vink Koeltechniek levert koelcellen, snelkoelers en op maat gemaakte koeltechnische oplossingen die passen in uw productieproces. 

Koeltechniek op maat gemaakt

Vink Koeltechniek is gespecialiseerd in het maken van maatwerk koelingen. Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is voor kostenefficiënt en kwalitatief hoogwaardig invriezen? Of heeft u een koelcel of vriescel op maat gemaakt nodig? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.