Op maat gemaakte koelunits voor turnkey viskweekvijvers van Hesy Aquaculture

Gepubliceerd op 01 November 2013

/static/image/237/10/Waterkoeler%20chiller.jpg

Voor een professionele viskwekerij in Rusland leverde Vink op maat gemaakte waterkoelers

Professionele viskweeksystemen 1000 ton productie
Het bedrijf Hesy Aquaculture uit Kwintsheul is gespecialiseerd in het opleveren van turnkey viskwekerijen met een capaciteit van 2 tot 1000 ton per jaar. Wereldwijd zijn er ruim 75 professionele viskwekerijen operationeel. Deze viskweeksystemen worden naar wens van de klant ontworpen en zijn gebaseerd op het zuiveren en circuleren van zoet of zout water. Door gebruik van een gesloten recirculatiesysteem is het hele jaar door een hoge visproductie mogelijk, in een relatief klein gebied

Vraag klant: Koeling van grote capaciteit kweekwater
Voor een viskwekerij in Rusland was Hesy op zoek naar koelunits waarmee het kweekwater afgekoeld kon worden naar een contante temperatuur van 4-5 °C. Door afkoeling van het kweekwater worden de verschillende seizoenen in de bassins nagebootst zodat de vissen daarop zouden reageren. De koelunits moesten goed aansluiten bij de grote capaciteit van het acquarium water. Bovendien zochten ze een bedrijf dat adequaat technisch advies kon geven en units ontwierp naar behoefte van de klant.

Vink's koeloplossing: Op maat gemaakte koelinstallatie door afdeling Unitbouw
Voor Vink was dit een mooie uitdaging: de koelunits moesten voldoen aan specifieke capaciteitseisen en konden in eigen fabriek door de afdeling Unitbouw ontworpen worden. De visbassins zijn geplaatst in een geairconditioneerde ruimte waarbij de luchttemperatuur is afgestemd op de watertemperatuur. Daarom koos Vink voor een watergekoelde koelinstallatie in plaats van een luchtgekoeld systeem. Een luchtgekoelde installatie zou niet binnen kunnen staan omdat die zijn warmte af moet voeren, waardoor de luchttempteratuur zou stijgen. De twee koelinstallaties zijn door Vink op maat gemaakt en afgestemd op de grote capaciteit kweekwater dat gekoeld moet worden. Ondertussen zijn de koelunits met succes in gebruik genomen in Rusland. 

 

Terug naar het overzicht